Camping i Sverige

Camping är ett fantastiskt sätt att semestra på och det har blivit oerhört populärt på senare år. Det passar särskilt bra för barnfamiljer. Du som campar kan välja om du gör det med husvagn, husbil eller tält. De olika sätten att campa har olika för- och nackdelar. Camping är både spännande, roligt och lärorikt. Runt om i Sverige finns fantastiska campingplatser och man kan också välja att campa i vildmarken. Oavsett hur man väljer att genomföra sin semester så finns det en rad olika saker som man bör tänka på. Vi kommer gå igenom dessa saker här och också ge en hel del tips.

Camping på olika sätt

Camping med tält är billigt men också ganska bökigt. Särskilt om vädret blir dåligt. Om det regnar och blåser och är mörkt när man ska sätta upp sitt tält är det inte så kul. Särskilt inte med barn. Men det är väldigt charmigt med tält och känslan av att komma nära naturen är väldigt påtaglig. Husvagn kostar lite mer men är väldigt praktiskt. Man har med sig alla sina saker i vagnen och man är inte särskilt beroende av vädret. Husbil däremot kostar en hel del men är väldigt praktiskt. Man slipper veva ner stödben och det är en praktiskt lösning om man ska köra långt och göra korta stopp.

Camping kräver förberedelser. Det gäller att vara noggrann med packningen. Har man valt att campa med husvagn är det klokt att fylla skåpen med mat som står sig länge. Även den lilla kylen är bra att ha laddat med matvaror. Förutom det är klokt att tänka igenom vilka kläder man kommer behöva på resan. Kolla gärna upp hur väderprognosen ser ut där du har tänkt att tillbringa dina dagar. Se också till att bilen är servad och du har motorolja, spolarvätska och fungerande lampor på bilen. Det är viktigt att bilen är säker när man ska resa långt. Kolla också igenom övrig utrustning så att ingen säkerhetsbrister finns.

Var ska man campa?

Camping är väldigt populärt

Att campa på campingplatser har många fördelar. Då har man tillgång till toalett, dusch, diskmöjligheter med mera. Det finns också ofta en liten butik på campingplatser där man kan handla livs och annat nödvändigt. På campingplatser finns också ofta mycket aktiviteter för barnen så som bad, minigolf eller möjlighet att hyra kanoter. I Sverige ligger campingplatserna väldigt tätt och de har ofta väldigt hög kvalitet och bra service. Väljer man att campa i vildmarken gäller det att komma ihåg att man inte har tillgång till den service som finns på campingplatser. Det blir desto viktigare att inte vara rädd för att det blir lite obekväm camping då och då.

Det finns en rad populära campingplatser i Sverige. En av dessa är Vallersviks campingplats utanför Frillesås i Halland. Här är det nära till havet och det finns även möjlighet att spela minigolf, gå i kyrkan eller ta del av de sportarrangemang som årligen anordnas här. En annan populär campingplats är Storstrands camping i Öjebyn, Piteå. Här kan man bada i Piteälven, besöka Paltzerian eller ta en promenad i de vackra omgivningarna. Här anordnas en hel del konserter på somrarna. På campingkartan.se kan man hitta fler populära campingplatser.

Camping i Sverige är popuärt

Camping i Sverige är populärt och möjligheterna är väldigt många. Det finns campingplatser för alla behov och ofta erbjuds väldigt natursköna omgivningar. Väljer man camping i det vilda är det viktigt att veta vad man gör. Att campa med husvagn är både praktiskt och relativt billigt, tält är ännu billigare men lite bökigare medan husbil kräver en rejäl investering men är väldigt praktiskt särskilt på de riktigt långa resorna, till exempel i Europa. Det finns gott om bra campingplatser både i södra och i norra Sverige och ofta anordnas det roliga aktiviteter och kulturarrangemang på somrarna. Kolla gärna in Sveriges campingförenings hemsida för mer tips och recensioner från campingresenärerna själva.